Seuraa Unisport-Saltex Oy

Suomalaisen Unisportin yritysfuusio etenee – missiona parempi hyvinvointi, tarjooma yhteisen brändin alle

Lehdistötiedote   •   Elo 29, 2017 13:39 EEST

Suomalaiset liikuntapaikkojen toimittajat Unisport-Saltex ja Kerko Group yhdistyivät vuosi sitten. Nyt integraatio etenee, kun pohjoismaisen markkinajohtajan koko tarjooma keskitetään Unisport-brändin alle. Erotumme kilpailijoista kattavalla ratkaisuvalikoimalla ja sillä, että me pystymme toteuttamaan liikuntapaikkoihin myös huoltopalvelut, toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen sanoo.

Unisport on urheilu- ja liikuntapaikkojen toimittajana markkinajohtaja Pohjoismaissa. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli noin 125 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 300 kahdeksassa maassa. Pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Unisport tavoittelee merkittävää kasvua ja johtavaa asemaa Pohjois-Euroopassa.

– Autamme urheilu- ja liikuntapaikkojen ostajia tekemään oikeat suunnitelmat, pinta- ja kalustevalinnat. Keskeisiä tuotteitamme ovat tekonurmet, liikuntasalien lattiapäällysteet, kiinteät kalusteet ja liikuntavälineet. Meillä on markkinoiden ylivoimaisin tuotevalikoima sisä- ja ulkoliikuntapaikoille. Merkittävin erottava tekijämme on se, että pystymme tarjoamaan toteuttamiimme liikuntapaikkoihin myös huoltopalvelut: liikuntapaikka pysyy aina käyttökunnossa ja turvallisena asiantuntevan huollon ja ylläpidon tuloksena, Unisportin toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen kertoo.

– Unisportin missiona on aktivoida jokaista lisäämään liikuntaa ja terveyttä elämäänsä, ja sitä kautta parantaa hyvinvointia. Suomalaiset liikkuvat suosituksiin nähden aivan liian vähän. Tästä kertovat esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastot, Kilpeläinen jatkaa.

– Pienikin määrä liikuntaa hyödyttää paljon eikä koskaan ole myöhäistä aloittaa: Norjan terveysviranomaisten tutkimusten mukaan 55-vuotias saa viisi lisävuotta elinaikaa ja kahdeksan tervettä vuotta lisää päivittäisellä 35 minuutin fyysisellä aktiivisuudella. Houkuttelevat liikuntapaikat ovat yksi keino lisätä lasten ja aikuisten vapaa-ajan liikuntaa, Kilpeläinen kertoo.

Yhteiseksi brändiksi Unisport

Yhdistyminen etenee nyt bränditasolle. Yhteinen brändi on Unisport, jonka alla jatkavat alansa vahvat tuotenimet kuten Saltex, Kerko, Rantzows ja LEG.

– Unisport on täydellinen nimi meille. Se kertoo toimialamme ja sen, että olemme yhdessä enemmän asiakkaalle. Liikuntaan pitää investoida kansallisella tasolla, ja se on investoimista kansalaisten hyvinvointiin, Kilpeläinen kommentoi yhteistä brändinimeä.

Unisport-brändin muodostavilla yhtiöillä on vahva ja pitkä historia: Unisport on toiminut Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa lähes 25 vuotta, Saltexin tekonurmia ja tekstiilejä on valmistettu Alajärvellä vuodesta 1991 ja Kerko on jokaiselle suomalaiselle koulun liikuntasalista tuttu, yli satavuotias yhtiö.

Urheilu- ja liikuntapaikkojen toimittaja Unisport-konserni on pohjoismainen markkinajohtaja alallaan. Yhtiö toimii Unisport-markkinointinimellä. Konsernin emoyhtiö Unisport-Saltex Oy:n ja sen tytäryhtiöiden liikevaihto yhteensä oli vuonna 2016 noin 125 miljoonaa euroa ja sillä on 300 työntekijää kahdeksassa maassa. Pääkonttori on Helsingissä. Unisportin tavoitteena on olla Pohjois-Euroopan johtava yhden pysähdyksen periaatteella toimiva houkuttelevien urheilu- ja liikuntapaikkojen toteuttaja. Unisportin pääomistajia ovat Vaaka Partners, Suomen Teollisuussijoitus ja yhtiön avainhenkilöt.

http://www.unisport.com/fi